Wordpress Website Optimalisatie: Tips voor Betere Prestaties

Elke seconde telt in de digitale wereld, vooral als het gaat om de laadtijd van uw website. Zowel bezoekers als zoekmachines waarderen snelle websites. Daarom is het optimaliseren van uw WordPress-website essentieel. Bij Xinner Media zorgen we ervoor dat uw WordPress-website niet alleen sneller wordt, maar ook beter vindbaar is in zoekmachines.

> Waarom WordPress Website Optimalisatie?

website met stopwatch

Levert uw website te weinig op? Werkt uw website niet voor u? Is uw website niet te vinden in Google of krijgt u te weinig bezoekers op uw website? Betaalde advertenties zijn niet altijd de juiste oplossing. Nog belangrijker is het om uw website te optimaliseren voor zoekmachines en de eindgebruiker.

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel search engine optimization (SEO) genoemd, is erop gericht om uw website zo goed mogelijk doorzoekbaar te maken voor zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Daarnaast heeft optimalisatie, usability, als doel om uw website gebruiksvriendelijker te maken om het gemakkelijker te maken om uw website te lezen en uiteindelijk te converteren.

> Hoe Uw WordPress Website te Optimaliseren?

onderhoud van website

Er zijn verschillende manieren om uw WordPress website te optimaliseren. Hier zijn enkele van de meest effectieve methoden:

 • Gebruik Snelle Webhosting: De snelheid van uw website kan aanzienlijk worden beïnvloed door de kwaliteit van uw webhosting. Zorg ervoor dat u een betrouwbare en snelle webhost kiest.
 • Optimaliseer Uw Afbeeldingen: Grote afbeeldingsbestanden kunnen de laadtijd van uw website vertragen. Gebruik tools om uw afbeeldingen te comprimeren zonder de kwaliteit te verliezen.
 • Installeer een Caching Plugin: Caching plugins kunnen uw website sneller maken door veelgebruikte elementen op te slaan en snel te laden.
 • Verwijder Ongewenste Plugins: Te veel plugins kunnen uw website vertragen.
 • Verwijder onnodige plugins en houd alleen degenen die essentieel zijn voor uw website.
 • Houd Uw Database Schoon: Een opgeblazen database kan de prestaties van uw website vertragen. Zorg ervoor dat u regelmatig uw database schoonmaakt en optimaliseert.

> Analyse

We analyseren uw WordPress website op een aantal cruciale optimalisatie punten. Uit deze analyse komt een optimalisatie-plan voort. Lees meer

> Optimalisatie

We optimaliseren uw WordPress website in het back- en frontend van de website. Voor zoekmachines en uw website bezoekers. Lees meer

> Usability

Wij dragen zorg voor een gebruiksvriendelijke website en duidelijke conversiedoelen. Lees meer

> Analyse: De Eerste Stap naar Optimalisatie

Het optimaliseren van uw website begint met een grondige analyse. We onderzoeken uw WordPress-website op verschillende cruciale optimalisatiepunten. Uit deze analyse komt een gedetailleerd optimalisatieplan voort. We gebruiken geavanceerde technieken om nauwkeurig te onderzoeken hoe zoekmachines met uw website omgaan. Deze technieken worden altijd toegepast op de websites die wij bouwen.

 • Content: We analyseren de inhoud van uw website op belangrijke trefwoorden
 • Structuur: We onderzoeken hoe de bezoekers van uw website kunnen navigeren
 • Techniek: We controleren het programmeerwerk van uw website.
 • Snelheid: De laadtijd van uw website is van groot belang voor zowel de zoekmachines als jouw bezoekers
 • Concurrentie: We vergelijken uw pagerank met die van jouw concurrenten
zoeken op een website

> Optimalisatie: Verbetering van Back-end en Front-end

website usability

Na de analyse gaan we over tot de optimalisatie van uw WordPress-website. We verbeteren zowel de back-end als de front-end van de website. Dit doen we niet alleen voor zoekmachines, maar vooral voor de bezoekers van uw website. Een snelle, gebruiksvriendelijke website die goed vindbaar is in zoekmachines, dat is ons doel.

 • Landingpages: Voor de belangrijkste keywords maken we landingspagina’s op die goed gevonden worden voor specifieke zoekwoordcombinaties
 • Linkbuilding: De ranking van uw website wordt onder andere bepaald door de hoeveelheid backlinks die verwijzen naar jouw website. Wij helpen u om een hogere ranking te krijgen
 • Caching en CDN: We optimaliseren de snelheid van uw website door grotere bestanden te comprimeren of door deze op onze eigen snelle servers en meerdere servers te plaatsen over heel de wereld

> Usability: Gebruiksvriendelijkheid voor Conversie

Naast snelheid en vindbaarheid, zorgen we ook voor een gebruiksvriendelijke website met duidelijke conversiedoelen. Een goede website is logisch in gebruik en doet wat de gebruiker verwacht. Een gebruiksvriendelijke website zorgt ervoor dat de website ook daadwerkelijk gaat converteren. Bezoekers zullen eerder tot actie worden aangezet.

 • Navigatie: Een goede website is intuïtief in gebruik en sluit aan bij de verwachtingen van uw bezoeker. De standaard usability waarden implementeren we in uw website
 • Calls to action: Een goede call to action zet de gebruikers tot de aankoop van een product, een offerte-aanvraag of het downloaden van een document
 • F- en Z-structuren: Het surfgedrag van uw website bezoekers is afhankelijk van de uitstraling van uw website. Door hierop in te spelen kunt u belangrijke zaken beter uitlichten
snelheid van website

Laat Xinner Media uw Website Optimaliseren

Website laten optimaliseren door Xinner Media? Neem contact met ons op en wij voorzien u van een passend voorstel. Met onze expertise in WordPress website optimalisatie, kunnen we u helpen om u website naar een hoger niveau te tillen.

Start typing and press Enter to search